Παρασκευή, Ιουνίου 01, 2007
Αξιοπρέπειας Εγκώμιο
Νιώθω αμήχανα με αυτό το post.

Ίσως και να μην ήθελα να το κάνω.

Κάτι μέσα μου αντιδρά, αλλά το καθησυχάζω με τη σκέψη ότι ίσως κάτι μείνει από όλη αυτήν την κινητοποίηση. Δεν είμαι καχύποπτη. Ίσως να 'μαι δύσπιστη. Ίσως επιφυλακτική...
Ο πιτσιρίκος τα λέει καλύτερα από μένα.





Για όσους, λίγους ή πολλούς, στα δύσκολα, στα αδιανόητα για εμάς τους τυχερούς, διατήρησαν την αξιοπρέπειά τους με κόστος και πόνο,

Για την Αμαλία και όλες τις Αμαλίες,
Για όλους όσοι στερούνται στο όνομα της ιατρικής φροντίδας την αξιοπρέπειά τους, για όλους εκείνους που καθημερινά αποκλείονται από το αναφαίρετο δικαίωμά τους να ορίζουν οι ίδιοι τη ζωή τους με τις επιλογές τους, για όλους αυτούς υπέρ των οποίων σχεδιάζονται προγράμματα για βελτίωση της "ποιότητας ζωής", θεσπίζονται νόμοι, εκφωνούνται λόγοι και η δική τους ζωή παραμένει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας,

Για τον κύριο Δ. στα Χανιά, που με βλέμμα αγάπης και δυο κουβέντες ευγνωμοσύνης με έκανε να κουβαλώ ντροπή δυσβάσταχτη για όλους μας.

...

Αν θέλετε κάτι να κάνετε (ποιοι να 'στε άραγε?) αρχίστε από δίπλα σας.
Οι παππούδες, οι γιαγιάδες, οι "τρελοί", οι "χαζοί", οι "βρωμιάρηδες", τα παιδιά τα "καθυστερημένα", τα "ηλίθια", οι νέοι οι "βλάκες", οι "αργόστροφοι", οι "άχρηστοι", οι "σακάτες" είναι δίπλα μας.
Το θέμα είναι: θέλετε να τους δείτε?




Οι λογαριασμοί:
Aplha Bank 152-002-002-000-515
Εθνική Τράπεζα 080-480898-36


Μαζί με τη βοήθεια που θα στείλετε στο "Ελπίδα", αγοράστε για τον εαυτό σας το βιβλίο Αγαπητέ Θεέ του Ερίκ Εμμανουέλ Σμιτ.
Και μετά αν θέλετε ελάτε και μια βόλτα από κάποιον ξενώνα ή ογκολογικό τμήμα κάποιου νοσοκομείου. Τα παιδιά, με ή χωρίς μαλλιά, παντού είναι τα ίδια.

Η αξιοπρέπεια δε χρειάζεται λόγια. Θέλει πράξεις.

Κι εγώ φλυαρώ...
 
posted by Filomila at 16:38 | Permalink |


1 Comments:


  • At 1/6/07 18:59, Blogger Filomila

    Ας μη γίνει κουβέντα.
    Ας εστιαστούμε στη δράση.

    Αν, ωστόσο, κάποιος θέλει να σχολιάσει κάτι, μπορεί σε οποιοδήποτε άλλο post (το κείμενο σχετικά με την Ψυχική Υγεία ενδείκνυται).